Rugby en vastgelopen VO-leerlingen

      Geen reacties op Rugby en vastgelopen VO-leerlingen

Ik ben vandaag gestart aan de ondersteuning van een mooi project van Joeri Peperkamp.
Waar het project Turn-Over zich reeds bewezen heeft voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt en sociaal maatschappelijke deelname, is een pilot gestart voor vastlopende leerlingen in het VO.
Gezien de impact van de sport op jongeren met een verdwenen perspectief, wordt verwacht dat ook dit project aan zal slaan.
Ik ben erg blij hieraan mee te kunnen werken.

 

Samenwerking 

Joeri Peperkamp, de initiatiefnemer van Turn-Over heeft hiervoor met mij contact gelegd.
Wij kennen elkaar vanwege onze gedeelde passie voor de rugbysport en het werken met jongeren. Tel daarbij op mijn bescheiden ervaring binnen het onderwijs aan vastgelopen VO-leerlingen en de optelsom is snel gemaakt.

Pilot

De pilot is gestart met een jongen, die werkt via het IVIO online leerlingsysteem, dat wordt ingezet voor leerlingen die om een of andere reden niet meer naar school kunnen. Zij kunnen op eigen niveau de gekozen vakken volgen, online inhoudelijke hulp en instructies krijgen en afsluiten met toetsing.
Ik ben betrokken als backup voor motivatieproblemen, planning en andere zaken, die aandacht vragen. De pilot wordt gefaciliteerd door school en gemeente Alkmaar. Evaluatie volgt over een half jaar.

 

IVIO Online leerlingsysteem
Delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.