Vrije Tijd

 

RUGBY

Ik ben op mijn 20e met rugby begonnen en dat is aan mij blijven hangen als een tweede jas. Het heeft me niet meer losgelaten.
Ik heb met bijzonder veel plezier gespeeld voor verschillende clubs en had het genoegen uitgenodigd te worden voor diverse invitatieteams, district Zuid en Nederlands Studententeam. Dat heeft mijn rugby-gevoel enorm versterkt.
Al snel was ik speler/coach en gaf training onder andere op ere-klasse niveau, aan Klein Oranje en damesselecties van districten Midden en Zuid.
Naast mijn werk was ik 20 jaar vrijwel iedere avond en weekend actief met rugby.
Inmiddels is dat wel wat minder. Het gezin vraagt ook tijd, maar ik mag nog steeds met veel plezier een balletje gooien, geef beperkt training en ben voorzitter van een platform voor veteranen.

Clubs

Hieronder de clubs waar ik bij betrokken ben geweest.

Project Turn-Over

Project Turn-Over van Joeri Peperkamp breng ik graag onder de aandacht.
Dit project laat zien zien wat de meerwaarde van sport is voor jongeren die in het slop zitten. In dit geval is rugby het voertuig om jongeren een perspectief te bieden.
Ik steun dit initiatief van harte. Het is ontroerend om te zien, hoe deze gasten in 3 maanden tijd een stuk zelfwaardering ontwikkelen en aan het werk gaan.

 

MUZIEK

Muziek is mijn tweede grote hobby. Ik speel vrijwel dagelijks gitaar op de verloren momenten. Blues, Ierse songs, Nederlandse smartlappen en meezingers of gewoon wat voor de vuist weg. Ik kan me met muziek innerlijk goed ontspannen.
Sinds kort werken we met een groepje muzikanten aan het repertoire van JJ Cale.
Op zomeravonden een beetje het Mississippi-gevoel krijgen buiten op de voorkant van de boot met een goed glas fris wit erbij of op de bonnefooi in het park.

 

MOTOR

Jarenlang was de motor mijn dagelijks vervoermiddel in weer en wind, lente, zomer, herfst en winter.
Nu pik ik graag rustig bochtjes en geniet van wisselende omgevingen. Lekker uitwaaien op de motor, af en toe een dagtochtje maken en jaarlijks een trip naar de Duitse Eifel met een groep gelijkgestemden.
En soms nog naar een afspraak op bezoek, of een boodschap doen.

 

LEZEN

Ik lees iedere dag en geniet van thrillers, maar het meest lees ik boeken in relatie tot mijn professionele interesse.
Dat zijn dan meestal boeken gerelateerd aan onderwijs, psychologie, pedagogie, cultuur en filosofie. Alhoewel de tijd voorbij is, dat ik twee vakboeken per week las, kun je me enorm prikkelen met nieuwe inzichtgevende literatuur.

 

WIJN & SPIJS

In de keuken genieten met vrienden van een goed glas wijn en een goed gevulde tafel.
Ik kan een groot deel van de dag bezig zijn met koken en voorbereiding. In het dagelijkse leven kook ik ook, maar veel meer uit de losse hand.
Om meer van wijn te kunnen benoemen, heb ik wat cursussen gevolgd.

 

Delen?